Przykładowe menu:
Zupa:
(dwie do wyboru – pół na pół)
Flaki wołowe
Esencjonalny rosół z domowym makaronem
Krem z zielonego groszku
Krem z grzybów leśnych
Francuzka zupa cebulowa
Węgierska zupa gulaszowa
Beuff Strogonoff
Żurek staropolski z kiełbaską i jajkiem
Drugie danie:
(dwa do wyboru – pół na pół)
Pierś z indyka zapiekana z serem Mozzarella w sosie pomidorowym
Roladki ze schabu z szynką i suszonymi pomidorami z sosem grzybowym
Kieszonki ze schabu faszerowane pieczarkami w sosie pieczeniowym
Pierś z kurczaka faszerowana Pesto z suszonych pomidorów z sosem jarskim
Pieczeń z indyka z sosem żurawinowym
Eskalopki ze schabu w sosie koperkowym
Kurczak po mediolańsku ze szpinakiem i serem Mozzarella
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone w cząstkach
Ziemniaki puree
Mini marchewka z masełkiem na ciepło
Bukiet surówek
Wybór warzyw na parze z sosem czosnkowym
Danie gorące:
(jedno do wyboru)
Barszczyk czerwony z pasztecikami z mięsem
Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą
Beuf strogonoff
Zupa węgierska
II danie z dodatkami
(jedno do wyboru)
Schab pieczony w sosie kurkowym
Kotlet DeVolaille
Kotlet schabowy
Zraz wołowy
Polędwiczki wieprzowe w sosie rozmarynowym
Zakąski zimne stojące na stole
(6-7 do wyboru)
Ryba po grecku
Śledzie w oleju z cebulką
Półmisek jaj faszerowanych
Deski serów z owocami winogronami, orzechami i krakersami
Półmiski mięs pieczonych oraz wędlin wiejskich
Befsztyk tatarski (serwowany podczas przyjęcia )
Schab pieczony po warszawsku w galarecie.
Tymbaliki drobiowe z ćwiartkami cytryn.
Mozzarella z pomidorem oraz świeżą bazylią
Indyk w galarecie z winem malaga
Cygara z szynki konserwowej z pastą jajeczną
Cielęcina garnirowana musem z tuńczyka
Pomidory faszerowane pastą z indyka w kapeluszach
Łosoś w delikatnej galarecie
Ryba po żydowsku – na słodko, z rodzynkami
Sałatki
(2 -3 do wyboru)
Sałatka Nicejska z jajkami przepiórczymi oraz fasolką szparagową
Sałatka z marynowanym kurczakiem i sosem czosnkowym
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z serem feta
Pieczarkowa z jajkiem
Sałata z tuńczyka na sałacie z zielonymi oliwkami
Szefa kuchni z jajkiem, kurczakiem ,serem i szynką ,sałatami oraz sosem
Dodatki:
Pieczywo różne
Marynaty
Masło
Desery:
Tort
Owoce – filetowane na platerach
Ciasta domowe:
– szarlotka
– sernik
– makowiec
Napoje (bez limitu):
Soki owocowe, woda w dzbankach – stojące na stole
Napoje gazowane – stojące na bufecie obok.
Kawa oraz herbata Lipton
Wszystkie pozycje w menu mogą ulec zmianie zgodnie z Państwa sugestią.
Koszt przyjęcia weselnego 185 zł./osoba
Dzieci do 3 lat bezpłatnie. Dzieci od 3 do 10 lat 50% taniej.
Ewentualne dodatkowe koszty:
Chlebek weselny z przybraniem i kieliszkami – 70.00 zł./szt.
Łosoś na postumencie – 300 zł
Wino musujące – 35.00 zł./butelka
Wódka wyborowa 0.5 l. – 45.00 zł./butelka
Włoskie wino białe oraz czerwone 0.7 l. – 45.00 zł. butelka
Wódka bez limitu podczas przyjęcia – 55.00 zł./os. dorosła
Własny alkohol – oplata korkowego – 10.00 zł./os. dorosła
Kompozycje ze świeżych kwiatów:- w wysokich wazonach – 150.00 zł./szt.
Wniesienie własnego tortu – 40 zł.