Przykładowe menu:
Przyjęcie wariant I:
• zupa
• II danie
• Ciasto
• Owoce filetowane
• Napoje bez limitu: kawa, herbata, soki, napoje gazowane, woda
Impreza przewidywana jest na 3 godziny.
Przyjęcie wariant II:
• 2 rodzaje zupy (pół na pół)
• II danie
• 3 przekąski do wyboru
• Ciasto
• 2 sałatki do wyboru
• Pieczywo, masło, marynaty
• Owoce filetowane
• Napoje bez limitu: kawa, herbata, soki, napoje gazowane, woda
Impreza przewidywana jest na 4 godziny.
Przyjęcie wariant III:
• 2 rodzaje zupy (pół na pół)
• II danie 2 rodzaje (pół na pół)
• 5 przekąsek do wyboru
• zupa
• 2 sałatki do wyboru
• Pieczywo, masło, marynaty
• Ciasto
• Owoce filetowane
• Napoje bez limitu: kawa, herbata, soki, napoje gazowane, woda
Impreza przewidywana jest na 6 godziny.
Wybór dań:
Zupy:
Flaki wołowe
Esencjonalny rosół z domowym makaronem
Krem z zielonego groszku
Krem z grzybów leśnych
Barszcz czerwony z uszkami lub pasztecikami
Francuska zupa cebulowa
Drugie danie:
Pierś z indyka zapiekana z serem Mozzarella w sosie pomidorowym
Roladki ze schabu z szynką i suszonymi pomidorami z sosem grzybowym
Pierś faszerowana Pesto z suszonych pomidorów z sosem jarskim
Pieczeń z indyka z sosem żurawinowym
Eskalopki ze schabu w sosie koperkowym
Antrykot z kurczaka
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
„Chicken fingers” kawałki piersi kurczaka z sosem miodowo-musztardowym
Schab pieczony w sosie pieprzowym
Kieszonka ze schabu faszerowana pieczarkami w sosie pieczeniowym
Kotlet schabowy
Dodatki:
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone w cząstkach
Ziemniaki puree
Kluski śląskie
Ryż
Dufinki pieczone – kulki ziemniaczane
Frytki
Warzywa na parze
Marchewka z groszkiem
Buraczki zasmażane
Brokuły z czosnkiem oraz sosem czosnkowym
Kalafior z bułeczką
Mini marchewka z masełkiem na ciepło
Bukiet surówek
Przekąski:
Schab po warszawsku w galarecie
Indyk w galarecie z winem malaga
Półmiski mięs pieczonych oraz wędlin wiejskich
Pomidory faszerowane pastą z indyka w kapeluszach
Deski serów z owocami winogron, orzechami oraz krakersami
Łosoś po marynarsku w galarecie słodko kwaśnej
Befsztyk tatarski – serwowany podczas przyjęcia
Ryba faszerowana w delikatnej galarecie
Cygara z szynki konserwowej z pastą jajeczną
Tymbaliki z kurczaka z zielonym groszkiem i jajkiem
Ryba po grecku
Ryba po żydowsku – na słodko, z rodzynkami
Półmisek jaj w majonezie
Śledzie w oleju z cebulą
Sałatki:
Sałatka z tuńczyka na sałacie z zielonymi oliwkami
Sałatka „Nicejska” z fasolką szparagową oraz jajkami przepiórczymi
Sałatka „Cezar”
Sałatka z kurczakiem, anansem i winogronami
Sałatka jarzynowa
Sałatka pieczarkowa
Sałatka brokułowa
Sałatka grecka z serem feta
Szefa kuchni z jajkiem, kurczakiem, serem i szynką, sałatami oraz sosem
Pomidory po grecku
Dodatki:
Pieczywo różne
Marynaty
masło
Desery
Owoce:
– filetowane na platerach
Ciasta domowe:
– szarlotka
– sernik
– makowiec
Napoje:
Soki owocowe, woda
Napoje gazowane
Kawa oraz herbata
Ewentualne dodatkowe koszty:
Tort – 65.00 zł./kg.
Chlebek weselny z przybraniem i kieliszkami – 70.00 zł./szt.
Łosoś na postumencie – 300 zł
Wino musujące – 35.00 zł./butelka
Wódka wyborowa 0.5 l. – 45.00 zł./butelka
Włoskie wino białe oraz czerwone 0.7 l. – 45.00 zł. butelka
Wódka bez limitu podczas przyjęcia – 55.00 zł./os. dorosła
Własny alkohol – oplata korkowego – 10.00 zł./os. dorosła
Kompozycje ze świeżych kwiatów:- w wysokich wazonach – 150.00 zł./szt.
Wniesienie własnego tortu – 40 zł.